D66 wil picknicken zonder troep

DEN HAAG - Lekker picknicken op een zwoele zomeravond, zonder een berg afval achter te laten. Dat moet, als het aan D66 in Den Haag ligt, veel vaker gebeuren.
De partij wil daarom dat de gemeente op warme dagen zogenaamde CleanPicnic-kleedjes gaat verspreiden bij Haagse parken. Dergelijke kleedjes kunnen na gebruik gemakkelijk met het afval erop worden opgevouwen en in de afvalbak worden gegooid. Ze werden al gebruikt tijdens Parkpop.
Raadslid Kim Waanders heeft nu het college van burgemeester en wethouders gevraagd hoe de ervaringen waren tijdens Parkpop en of het gebruik ertoe heeft geleid dat de troep na afloop van het festival makkelijker was op te ruimen. ‘Het is stralend weer in Den Haag en dus trekt de hele stad eropuit om in parken en op stranden wat te eten en te drinken,’ aldus Waanders.

Speciaal kleedje maakt het makkelijk

Het raadslid: ‘Picknicken en barbecueën is gezellig, maar veel mensen laten hun troep achter. Dat moet dan opgeruimd worden door de gemeentelijke schoonmakers. Zo’n kleedje kan helpen dat dit makkelijker gaat.’