Doodrijder Donnie Rog geschrokken van uitspraak

DEN HAAG - Milen Y. is 'geschrokken' van de uitspraak van de rechter. Dat zegt zijn advocaat. Y. reed vorig jaar de 13-jarige Donnie Rog dood en kreeg vrijdag negen maanden cel opgelegd, waarvan twee voorwaardelijk. De advocaat weet nog niet of Milen Y. in hoger beroep gaat.
Milen Y. heeft vrijdag kort contact gehad met zijn advocaat. 'Komende week gaan we om tafel', zegt zij. 'Dan bespreken we alle voors en tegens van een eventueel hoger beroep.' Volgens haar is Milen Y. geschrokken van de uitspraak. 'Maar hij weet ook wat er speelt in de maatschappij. Hij heeft dat de afgelopen dagen natuurlijk gevolgd en dat is heel heftig.'
Milen werd vorige week in de rechtszaal belaagd door familie van Donnie Rog, toen justitie haar strafeis bekendmaakte. Die was aanzienlijk lager dan de uiteindelijke uitspraak, namelijk 240 uur werkstraf.

Ondergedoken

Sinds de vechtpartij zit Milen ondergedoken. Bij aanvang van een rechtszaak worden personalia voorgelezen, dus liggen zijn adresgegevens sindsdien op straat. Of hij in Nederland of het buitenland verblijft, wil zijn advocaat niet zeggen. Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken is er een uitleveringscontract met Bulgarije, mocht hij daar ondergedoken zijn.

Noot van de redactie: Beste lezer van omroepwest.nl, hoewel wij de vrijheid van meningsuiting hoog in het vaandel hebben staan, heeft de redactie besloten de reactiemogelijkheid bij dit bericht te sluiten. We begrijpen dat deze zaak erg gevoelig ligt en veel emoties met zich meebrengt, maar constateren tegelijkertijd dat de discussie geregeld zo hoog oploopt dat onze huisregels worden overtreden.  Mede in overleg met de ouders van Donnie Rog is daarom dit besluit genomen. Wij hopen dat je dit kunt respecteren.