Emotionele dag voor de ouders van doodgereden Donnie Rog

DEN HAAG - Een jaar na het tragische ongeluk in Scheveningen waarbij Donnie Rog om het leven is gekomen, brak vandaag een belangrijke dag aan voor de ouders van Donnie.
Op de stoep bij moeder Miranda en vader Anton Rog verzamelen buurtgenoten, familieleden en vrienden om ze te steunen tijdens het horen van de uitspraak.  Ze wilden daar niet bij zijn omdat ze verwachtten dat de uitspraak tegen zou vallen.

Niet veel vertrouwen

De parasols en tuinstoelen doen lijken alsof er een feestje gaan is, maar ondanks dat er gelachen wordt is iedereen gespannen. De familieleden hebben dus aanvankelijk niet veel vertrouwen in een hogere uitspraak dan de eis van afgelopen maandag. Het OM eiste eerder 240 uur dienstverlening en 4 maanden voorwaardelijke celstraf tegen de Bulgaar Milen Y. die Donny ruim een jaar geleden heeft doodgereden.

Misschien toch nog hoop

Direct na de eerste berichten van de advocaat vanuit de rechtbank fleurt het gezelschap op. 'Dader heeft geen inzicht in verkeersgedrag, de rechtbank vindt het zorgelijk'. Er wordt wat zenuwachtig gelachen, '…misschien is er dan toch nog hoop!'

'Dus hij gaat de bak in'

Rond één uur komt het verlossend woord. 'Zes maanden gevangenisstraf, één maand voor verlaten plaats delict,  twee maanden voorwaardelijk.  Een proeftijd van zes jaar en hij mag vier jaar geen auto rijden.' Miranda: 'Dus hij gaat de bak in!' waarop het hele publiek begint te klappen.
Miranda en Anton zijn blij en kunnen het voorlopig even loslaten. 'We hebben hard gestreden afgelopen jaar, maar het is ons toch gelukt. De man gaat lekker zitten tot na de kerst.'