ADO Den Haag begint seizoen met 2-3 nederlaag tegen PSV

DEN HAAG - PSV heeft zaterdagavond ADO Den Haag tijdens de eerste speelronde van het de eredivisie een 2-3 nederlaag bezorgd. Drie Haagse fouten werden genadeloos afgestraft door de vicelandskampioen uit Eindhoven.
ADO begon goed aan de wedstrijd. De ploeg van Maurice Steijn zette veel druk op PSV. Toch kon ADO niet voorkomen dat de uitploeg in de twaalfde minuut de leiding nam. Stijn Schaars gaf de bal mee met Georginio Wijnaldum, die beheerst 0-1 maakte. Wijnaldum had vijf minuten later de voorsprong moeten verdubbelen, maar zag de bal net  niet binnenrollen. In de 25e minuut stond Wijnaldum alsnog aan de basis van de 0-2. Zijn voorzet belandde op het hoofd van Danny Holla, die het speeltuig ongelukkig in zijn eigen doel kopte.
Na een half uur stond zelfs de 0-3 op het scorebord. Jetro Willems soleerde door de Haagse verdediging en werkte de bal achter Gino Coutinho. Vlak voor rust maakte Holla zijn fout goed. Uit een voorzet tikte hij de 1-3 binnen. Na rust kregen beide ploegen een spaarzame kans op meer treffers, maar er werd niet meer gescoord. De grootste ADO-kans was voor Mike van Duinen. Diep in blessuretijd scoorde Van Duinen alsnog 2-3. Hij faalde oog-in-oog niet met Jeroen Zoet. De tijd was echter te kort voor ADO Den Haag om nog aan te zetten voor de gelijkmaker.
Steijn heeft een goed overgehouden aan de wedstrijd, ondanks de nederlaag. Van Duinen spreekt van pech en Holla vindt zelfs dat ADO had kunnen winnen. PSV-trainer Philip Cocu erkende dat hij in de slotfase met samengeknepen billen zat. Tijdens de rust van de wedstrijd nam het publiek van ADO Den Haag afscheid van Jens Toornstra, Kevin Visser, Stanley Elbers en Tom Broekhuizen. De wedstrijd werd bijgewoond door Louis van Gaal en Dick Advocaat. Ook werd er een samenwerkingsverband ondertekend tussen ADO Den Haag en Omroep West.
Scoreverloop: 0-1 Georginio Wijnaldum (12'), 0-2 Danny Holla (25'), 0-3 Jetro Willems (33'), 1-3 Danny Holla (44'), 2-3 Mike van Duinen (90'+4).
Opstelling ADO Den Haag: Gino Coutinho; Dion Malone (Christian Supusepa, 65'), Tom Beugelsdijk, Vito Wormgoor, Aäron Meijers; Kevin Jansen, Danny Holla, Ricky van Haaren; Jerson Cabral (Michiel Kramer, 79'), Mike van Duinen, Ninos Gouriye (Mitchell Schet, 46').
Opstelling PSV: Jeroen Zoet; Santiago Arias, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Jetro Willems; Georginio Wijnaldum, Adam Maher (Oscar Hiljemark, 74'), Stijn Schaars; Zakaria Bakkali (Florian Jozefzoon, 76'), Jürgen Locadia, Memphis Depay (Ola Toivonen, 87').
Gele kaarten: Dion Malone, Tom Beugelsdijk, Ricky van Haaren (allen ADO Den Haag), Adam Maher (PSV).
Rode kaarten: n.v.t.
Scheidsrechter: Bas Nijhuis
Toeschouwers: 13.120 (Kyocera Stadion, Den Haag)