Half miljoen bezoekers voor Varend Corso

REGIO - Het Varend Corso Westland heeft ongeveer een half miljoen bezoekers getrokken. Dat is volgens de organisatie een record. Vorig jaar zagen ongeveer 425.000 mensen de versierde boten door de kernen van de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Vlaardingen, Maassluis, Rijswijk, Den Haag en Delft varen.
Zestig boten versierd met 450.000 bloemen, 120.000 planten en 80.000 stuks groente en fruit waren de voornaamste ingrediënten van het jaarlijkse evenement. En ondanks de warmte kwamen de boten ook op de laatste dag nog goed terug, aldus een woordvoerder. Het thema was dit jaar Durf(t) te dromen.

80 kilometer in drie dagen

De boten legden in drie dagen tijd 80 kilometer af. Per dag bezochten ze een andere streek. Vrijdag gingen de vaartuigen door de Rijnmond, zaterdag volgde het Westland en zondag was de afsluitende vaart door het Delfland. De tocht eindigde rond 15.30 uur in Delft. Het was de 16e keer dat het evenement wordt gehouden.
Volgens de organisatie was het drie dagen lang prachtig vaarweer. Vooral zaterdag stonden de kades langs de route vol met mensen. Alleen vrijdag was het wat minder druk, vanwege de hoge temperaturen.
Dit keer deden er voor het eerst ook kinderen mee. 72 kinderen tussen de 8 en 14 jaar oud hebben tien boten versierd. Het kindercorso vaart voor de gebruikelijke stoet uit.
Omroep West heeft het hele weekeinde verslag gedaan van het Varend Corso. Klik hier om nog even na te genieten.