Den Haag krijgt geld voor homo-acceptatie binnen allochtone gemeenschap

Canal Parade
Canal Parade
DEN HAAG - Den Haag krijgt - samen met Rotterdam, Utrecht en Amsterdam - 800.000 euro van minister Jet Bussemaker van Onderwijs en Emancipatie voor het vergroten van de acceptatie van homoseksualiteit binnen de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse gemeenschap. Dat maakte Bussemaker zaterdag bekend tijdens de Canal Parade in Amsterdam.
Eerder onderzoek wees uit dat minder dan een derde van de Turkse en Marokkaanse Nederlanders het goed vindt dat homoseksuelen met elkaar kunnen trouwen en dat driekwart het een probleem zou vinden als hun kind een partner van hetzelfde geslacht zou hebben.

Jongeren

Bussemaker maakt zich daarnaast zorgen over de houding van veel jongeren ten opzichte van homoseksualiteit, zo onderstreepte ze in haar toespraak voorafgaand aan de Canal Parade. Zo geeft een derde van alle Nederlandse jongeren tussen de twaalf en de achttien jaar aan dat op hun school een homoseksuele medeleerling beter in de kast kan blijven.
Bijna de helft van leerlingen met een Turkse achtergrond, en ruim een derde van de leerlingen met een Marokkaanse achtergrond, wijst homoseksualiteit af.