Groep de Mos wil Varend Corso ook door Den Haag

Varend Corso
Varend Corso © Richard Mulder
DEN HAAG - Als het aan Groep de Mos ligt, varen de praalboten van het Varend Corso in de toekomst ook door Den Haag. Raadslid Richard de Mos vindt het driedaagse evenement een mooie aanwinst voor de stad. Hij wil van Den Haag de Grachtenstad aan Zee maken.
Het Varend Corso werd afgelopen weekeinde al weer voor de 16e keer gehouden en traditiegetrouw varen de boten door het Westland, Midden-Delfland en Delft.
'Ik heb dag drie van dit geweldige spektakel in Delft mogen aanschouwen en dacht 'Wat zou dit een mooie aanwinst zijn voor onze stad'. Met de juiste ambities moet het Varend Corso ook door Den Haag kunnen varen', aldus De Mos, die raadsvragen over dit onderwerp heeft gesteld.

Binnenwateren Den Haag en Westland verbinden

Het raadslid verwijst naar de nota Binnenwateren waarin wordt gesproken over een verbinding tussen de Haagse binnenwateren en de Westlandse wateren. 'Ik wil weten of deze ambitie ook realiteit wordt, zodat we op termijn met de organisatie van het Varend Corso om de tafel kunnen om te bezien hoe het evenement langs de Haagse grachten kan, zodat Den Haag er weer een attractie van formaat bij krijgt.'