Tikibad in Duinrell dicht vanwege teveel aan chloor

WASSENAAR - Het Tikibad in attractiepark Duinrell is maandag uit veiligheidsoverwegingen ontruimd en tijdelijk gesloten. Het chloorgehalte is te hoog, liet het park maandagavond weten.
In de nacht van maandag op dinsdag wordt het overdekte tropische zwemparadijs leeggepompt. Het gaat om 2,2 miljoen liter water dat daarna wordt vervangen door dezelfde hoeveelheid schoon water. Naar verwachting gaat het bad dinsdag in de loop van de middag weer open voor publiek.
Volgens een woordvoerder is het chloorgehalte sterk toegenomen door het intensieve gebruik de afgelopen tijd. En vanwege het zomerse weer van de afgelopen tijd smeren mensen ook meer zonnebrandcrème. Wanneer ze dan niet goed douchen komt die crème in het zwemwater terecht.

Hoe viezer het water, hoe meer chloor

Chloor maakt niet alleen schoon, maar hecht zich ook aan vuil, hoe meer vuil er dus in het water zit, hoe hoger het chloorgehalte. Volgens de woordvoerder van het Tikibad is het de eerste keer in het bestaan van het zwemparadijs dat het chloorgehalte van het water zo hoog was, dat het bad ontruimd moest worden.