Eerste wedstrijd Alphense Boys sinds 'Haaglandia'

Alphense Boys-Haaglandia - Vechten
Alphense Boys-Haaglandia - Vechten
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys speelt dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen HBS. Het is de eerste maal dat de Alphense ploeg in actie komt sinds de voetbalrellen op 2 juni, direct na afloop van de nacompetitiewedstrijd tegen Haaglandia.
Alphense Boys neemt samen met Excelsior Maassluis, HBS (Den Haag) en Nieuwkoop in Maassluis deel aan de Joop Schop Memorial. Dinsdagavond staan Alphense Boys-HBS en Excelsior Maassluis-Nieuwkoop op de rol. Tweede dagen later worden Alphense Boys-Nieuwkoop en Excelsior Maassluis-HBS afgewerkt.
Het politieonderzoek naar de massale vechtpartij op 2 juni is nagenoeg afgerond. Alphense Boys is voor straf teruggezet van de hoofdklasse naar de eerste klasse van het amateurvoetbal. Ook moet de club de eerste drie wedstrijden van het nieuwe voetbalseizoen zonder publiek spelen en een boete van 200 euro betalen. Haaglandia kreeg alleen een geldboete opgelegd. De politie verrichtte twaalf aanhoudingen.
Bij de massale vechtpartij, op en rond het voetbalveld, raakten twee mensen gewond. Vijf individuele voetballers werden door de voetbalbond voor drie tot acht wedstrijden geschorst.