Revalidatie Hockeyster Naomi van As verloopt voorspoedig

Naomi van As - Krukken
Naomi van As - Krukken
DEN HAAG - Hockeyster Naomi van As herstelt voorspoedig van haar kruisbandoperatie. Dat zegt bondscoach Max Caldas tegenover Omroep West. De 30-jarige Haagse is waarschijnlijk op tijd fit voor het WK hockey, volgend jaar in Den Haag.
'Haar herstel verloopt voorspoedig. De operatie in juni heeft ze goed doorstaan en Naomi moet nu gaan revalideren. Ze mag nu zonder krukken gaan lopen, dus dat is een mijlpaal. Wat dat betreft gaat het goed', stelt Caldas. Van As ontbreekt vanwege haar zware blessure in de selectie voor het Europees kampioenschap dat op 17 augustus in België begint.
In Van As' thuisstad Den Haag wordt volgend jaar mei en juni het WK gehouden. 'Naomi gaat qua hersteltijd het WK halen', zegt Caldas stellig. 'Ze moet natuurlijk wel goed zijn dan, maar Naomi is gewoon goed dus ik zie geen enkele reden om daar niet in te geloven. Naomi gaat daar voor en ik ga daar ook voor!'

Kruisband volledig afgescheurd

De tophockeyster scheurde medio mei haar kruisband volledig af tijdens de play-offswedstrijd van haar club Laren tegen Den Bosch. De Haagse kwam in de eerste shoot-out in botsing met de Brabantse doelvrouw Lizzy Koeton.