Tikibad in Wassenaar is weer open

Tikibad in Duinrell
Tikibad in Duinrell
WASSENAAR - Het Tikibad in attractiepark Duinrell is sinds dinsdagmiddag 16.00 uur weer open. Het bad werd maandag ontruimd en tijdelijk gesloten vanwege een te hoog chloorgehalte.
In de nacht van maandag op dinsdag is de 2,2 miljoen liter water in het zwembad ververst. Het vervuilde water is, na toestemming van onder meer de Provincie Zuid-Holland, afgevoerd via het riool. Daarna is het bad gevuld met schoon water.

29 graden

Pas nadat het water weer was opgewarmd tot de juiste zwemtemperatuur van 29 graden celsius en de nodige test zijn gedaan, gingen de deuren van het bad weer open.
Volgens woordvoerder Peter Wijnen was het chloorgehalte sterk opgelopen door de enorme hoeveelheid mensen die de afgelopen tijd kwamen zwemmen. Omdat het lekker zonnig is, smeert iedereen zich goed in met zonnebrandcrème. Als ze dan vervolgens het zwembad in gaan zonder eerst te douchen, wordt het water vuil.
Peter Wijnen: ‘Chloor maakt niet alleen schoon, maar hecht zich ook aan vuil. Hoe meer vuil er in het water zit, hoe hoger het chloorgehalte’, aldus de woordvoerder, die benadrukt dat het niet om chloordamp zou gaan.

Onderbroeken

Een andere reden dat de vervuiling toegenomen is, ligt volgens Wijnen bij de trend onder jongeren om hun onderbroek onder hun zwembroek aan te houden. ‘Ondergoed zit mogelijk de hele dag om je lichaam. Chloor verbindt zich met de huidcellen van je lichaam. Ondergoed is toch op een of andere manier vervuild,’ aldus Wijnen.
Volgens de woordvoerder van het Tikibad is het de eerste keer in het bestaan van het zwemparadijs dat het chloorgehalte van het water zo hoog was, dat het bad ontruimd moest worden.