Bovendek Pier Scheveningen wordt afgesloten

DEN HAAG - Het onoverdekte bovendek van de Pier wordt gesloten. Volgens de curator van het Scheveningse icoon, gebeurt dat op last van de politie en de brandweer.

Dat schrijft curator Marc Udink in een brief aan de ondernemers die nog actief zijn op de Pier. Udink deelt daarin de ondernemers mee dat de komende dagen borden worden geplaatst en het dek wordt afgesloten. 'Zonder voorafgaande schriftelijk toestemming van de curator is het betreden van het dek verboden en uitdrukkelijk voor eigen rekening en risico', stelt hij.

De Groep de Mos in de Haagse gemeenteraad is ernstig ontstemd door de maatregel. 'Zo komt er een einde aan het flaneren op de Pier en wordt het roemruchte icoon van Scheveningen nog verder in het moeras getrokken', vreest fractieleider Richard de Mos.

'Toeristenmagneet wordt spookpier'

Hij denkt dat de 'toeristenmagneet voor Scheveningen' nu zal veranderen in een 'Spookpier'. Het raadslid: 'Dit alles onder toeziend oog van zowel de rechter-commissaris als de gemeente Den Haag die, vele Raadsvragen van Groep de Mos ten spijt, niets doet om de overgebleven ondernemers te steunen. Een schande dat ondernemers willen en wetens worden getackeld en zij daarbij geen kant op kunnen, daar iedereen iedereen schijnt te dekken.'

Spoedreparaties

Eerder werd al bekend dat de bouwkundige staat van de Pier op sommige plekken erg slecht is. In november vorig jaar sloot de gemeente Den Haag de Pier deels af, omdat sommige pijlers van de constructie op instorten stonden. De gemeente heeft daarom eerder dit jaar spoedreparaties laten uitvoeren. Ook van het nu te sluiten flaneerdek is bekend dat het in slechte conditie verkeert.

De Pier werd in januari van dit jaar failliet verklaard en wordt op 24 september geveild. Er zouden zich zo’n honderd partijen hebben gemeld die geïnteresseerd zijn.

Deel dit artikel: