Moordverdachte Curaçao blijft vastzitten

ZOETERMEER - Luigi Lorenzo F., de man die wordt verdacht van moord op Curaçao, komt niet vervroegd vrij. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie donderdagavond tegenover Omroep West.
De 26-jarige verdachte werd in juni opgepakt in een parkeergarage in Zoetermeer voor de moord op zijn overbuurman op Curaçao. Maar volgens advocaat Marije Vaders heeft het Openbaar Ministerie 'onvoldoende bewijzen' tegen haar cliënt.
Tijdens een besloten zitting diende Vaders dinsdag een verzoek tot vervroegde vrijlating in bij het gerechtshof, maar de rechter ging daar niet in mee.

Moord op moordverdachte

F., beter bekend als 'Pretu' wordt verantwoordelijk gehouden voor de dood van overbuurman Raul Martinez. Die werd op zijn beurt verdacht van de geruchtmakende liquidatie van politicus Helmin Wiels op Curaçao.
Wiels, partijleider van Pueblo Soberano (Onafhankelijk Volk), werd op zondag 5 mei doodgeschoten op het strand. Afgelopen zaterdag werd daarvoor een tweede verdachte opgepakt. Het gaat om een 43-jarige Curaçaose vrouw. Haar voorarrest werd dinsdag met acht dagen verlengd.
Bendeleden in Zoetermeer
De straatbende die wordt gelinkt aan de moord op Wiels, telt zo’n 80 leden in Zoetermeer. De aanhangers van de No Limit Soldiers (NLS) zouden vooral in de wijk Palenstein zitten. De bende noemde de beschuldigingen eerder al 'stemmingmakerij'.