PvdA: Wij liggen niet op de Bahama’s

Tropisch paradijs
Tropisch paradijs
DEN HAAG - Op de Bahama’s? Geen sprake van, zegt PvdA-raadslid Gerard Verspuij. ‘Ik ben gewoon aan het werk. Maar dat doe ik meer op de achtergrond.’ Hij vindt de bewering dat iedereen nu op vakantie is en dat Richard de Mos de enige politicus is die nog wat doet, echt onzin.
Donderdag werd bekend dat het Haagse raadslid Richard de Mos ondanks dat de politiek met reces is, bijna elke dag een vraag stelt aan het college van burgemeester en wethouders. Uit eerdere berekeningen van Omroep West blijkt dat dat per vraag 577 euro kost. In totaal heeft de Mos dit jaar al 83 schriftelijke vragen gesteld. Dat kostte de gemeente Den Haag tot nu toe bijna 48.000 euro. ‘Groep de Mos werkt door, waar andere partijen op de Bahama’s liggen,’ zei fractievoorzitter tegen Omroep West.
Zeker die laatste opmerking schiet PvdA-raadslid Gerard Verspuij in het verkeerde keelgat. Ook hij is deze dagen druk bezig. Zo probeert hij bij een aantal woningbouwcorporaties problemen op te lossen die hij via de mail van burgers kreeg toegespeeld. En bestookte hij de bestuursadviseur van een wethouder afgelopen weekeinde nog met een aantal verzoeken.

'Niet alles via schriftelijke vragen regelen'

Niet alle kwesties hoeven via schriftelijke vragen aan de kaak te worden gesteld, vindt Verspuij. Een raadslid kan ook gewoon proberen zelf te bemiddelen bij organisaties of de gemeente. En het hoeft al helemaal niet altijd in de openbaarheid. ‘Je kunt ook heel goed achter de schermen dingen regelen, problemen oplossen.’
Eén voordeel heeft het reces in ieder geval wel, vindt Verspuij. ‘Ik hoef nu minder bij vergaderingen in het stadhuis te zijn. Dus heb ik meer tijd over om voor de mensen in de stad iets te doen.’