Mogelijk pyromaan actief in Leiden

LEIDEN - In Leiden zijn de afgelopen tijd vijf autobranden geweest. Donderdagochtend was het weer raak. Een auto aan de Waldeck Pyrmontstraat brandde volledig uit.
Volgens de eigenaar is zijn auto in brand gestoken. 'De fles met brandbare gel lag ernaast, de dop van die fles lag nog op het dak van mijn auto. Zonder twijfel, hier is sprake van brandstichting.' De politie vermoedt ook brandstichting, maar doet nog verder onderzoek. Rechercheurs hebben de fles meegenomen.
Naast deze autobrand in de Waldeck Pyrmontstraat zijn er onlangs nog vier andere autobranden gemeld in de omgeving van de Willem de Zwijgerlaan in Leiden. Vorige week was het twee keer raak in de Pieter Bothstraat. Een nacht erna brandde een auto uit bij de Zijlbrug.

Dezelfde dader

Het is volgens de politie nog niet duidelijk of één dader verantwoordelijk is voor alle autobranden. Dat wordt nog onderzocht. 'Het is balen dat ze dan precies mijn auto moeten hebben,' zegt de beteuterde man in de Waldeck Pyrmontstraat. 'Gelukkig is het goed afgelopen, want de straat is smal en de brand had over kunnen slaan op de huizen.'
De uitgebrande wagen wordt weggetakeld, nadat de politie het sporenonderzoek heeft afgerond. 'De politie denkt wel in een bepaalde richting, maar dat wilden ze niet met de me delen. En dat is maar goed ook. Het is beter dat ik de dader niet ken.'