CDA wil fietstunnel onder spoor snel verbeteren

Fiets met mand
Fiets met mand
DEN HAAG - De fietstunnel onder het spoor en het Schenkviaduct in Den Haag moet worden verbeterd. Deze Schenktunnel is nu onhandig voor gebruikers en onveilig. Het moet een ‘volwaardige’ fietsverbinding worden, vindt het CDA in de Haagse gemeenteraad.
CDA-fractievoorzitter Gert-Jan Bakker wijst erop dat je alleen de tunnel nu alleen in en uit kan komen via een trap. Dat is onhandig voor bijvoorbeeld fietsers en mensen met een kinderwagen. Ook zit er een knik in, waardoor de gebruikers geen goed overzicht hebben. ‘Dit maakt de tunnel onvriendelijk en onveilig voor verkeersdeelnemers,’ stelt hij.
De tunnel is voor fietsers en voetgangers een belangrijke route. Veel bewoners van het Bezuidenhout en mensen die van of naar Voorburg willen, maken er gebruik van. CDA’er Bakker doet dat zelf inmiddels niet meer. ‘Ik zelf ben als buurtbewoner ook gestopt om hier met de kinderwagen te komen, ik loop liever om. De tunnel moet veiliger  en een doorgaande route worden voor fietsers.’

Glooiende helling in plaats van trap

Het raadslid wijst erop dat het naastgelegen Schenkviaduct in 2016 wordt vernieuwd. Dit is volgens het CDA het ideale moment om ook de fiets- en voetgangerstunnel aan te pakken en er een glooiende route van te maken zonder trappen. Dat moet, aldus de partij, nog deze raadsperiode worden besloten.
De tunnel, denkt Bakker, kan dan in de toekomst nog veel populairder worden. Zo kan hij prima gaan aansluiten op een snelle fietsroute naar Leidschenveen.