Wassenaar plaatst borden met wandeltijden richting strand

Wandelduurborden
Wandelduurborden
WASSENAAR - In Wassenaar zijn speciale borden neergezet waarop staat hoe lang het nog lopen is naar het strand. Het is bedoeld als extra service voor toeristen. Op de weg richting het strand zijn in totaal drie borden geplaatst die de wandelduur vanaf dat punt vermelden in drie talen: in het Nederlands, Engels en Duits.
Op drukke stranddagen staan de parkeerplaatsen aan zee snel vol. Strandgangers kiezen er soms voor vanaf het begin van de Wassenaarseslag verder te voet te gaan omdat ze denken dat ze er bijna zijn.

Veilig en gastvrij

'Ze komen dan uitgeput op het strand aan omdat ze geen idee hadden hoe lang het lopen is', zegt initiatiefneemster en VVD-raadslid Anouk van Eekelen. 'Daarom heb ik in overleg met ondernemers op het strand bedacht dat er borden moeten komen zodat mensen weten waar ze aan toe zijn voordat ze gaan lopen. Dat is veilig én gastvrij.'
Het eerste bord staat vlak na de rotonde op de Katwijkse weg: 45 minuten lopen, het tweede bord ter hoogte van de Vleysmanlaan: 40 minuten lopen en het derde bord bij Hotel Duinoord: 15 minuten lopen.

Flexibele strandbus

De gemeente Wassenaar heeft ook plannen voor een strandbus met een flexibele dienstregeling om in te spelen op de drukte tijdens zomerse dagen. Om de bus is gevraagd door vele inwoners en bezoekers, die zich zorgen maken over de grote groepen mensen, bepakt en bezakt en vaak met kinderen op het fiets- en voetpad. Dit kan gevaarlijke situaties opleveren.
Er is al een ondernemer gevonden die de strandbus wil exploiteren. De bus moet in het voorjaar van 2014 passagiers naar en van het strand kunnen vervoeren.