Dierenbescherming: help de egel een handje!

Egeltje
Egeltje
REGIO - De Dierenbescherming roept dierenvrienden op de egel een handje te helpen deze zomer. Egels hebben het momenteel erg zwaar door de aanhoudende warmte. Ze hebben moeite om drinkwater, voedsel en beschutting te vinden. De egelopvancentra in onze regio zitten dan ook vol met verzwakte egels.
Slakken, insecten en regenwormen, het favoriete kostje van de egel, zitten door de droogte ver weg verstopt in de aarde. Veel jonge egeltjes gaan in deze tijd op zoek naar een territorium en hebben daarvoor extra energie nodig.

Gestrekt met dichte oogjes

De afdeling Haaglanden van de Dierenbescherming roept mensen dan ook op extra alert te zijn op verzwakte egels. Diertjes die bijvoorbeeld voortdurend in rondjes lopen, hoesten of gestrekt met dichte ogen blijven liggen, hebben hulp nodig. Deze egeltjes kunnen naar de egelopvang, bijvoorbeeld in het Westland, worden gebracht.
Dierenliefhebbers kunnen zelf de egels ook een handje helpen door een laag schaaltje met water in de tuin te zetten, pindakaas vermengd met lauw water, gedroogde insecten uit de dierenwinkel of ongepelde pinda's.
Meer tips zijn te vinden op de website van de Dierenbescherming Haaglanden.