Graffiti-artiesten fleuren Haagse 'Shariawijk' op

DEN HAAG - Een groep graffiti-artiesten in Den Haag heeft de spuitbus ter hand genomen om een deel van de Schilderswijk op te fleuren. Meerdere straten in de wijk worden binnenkort gesloopt vanwege stadsvernieuwing. Daarom staan veel huizen leeg en zijn er houten platen voor de ramen geschroefd. De moderne schilders hebben van woningbouwvereniging Haag Wonen toestemming gekregen om zich uit te leven op deze houten panelen.
De Haagse wijk kwam enkele maanden geleden negatief in het nieuws omdat de sharia in dit deel van de stad ‘leidend’ zou zijn. Organisator Marc Kersten merkt hier weinig van. ‘De bewoners reageren positief op de moderne schilderingen’, zegt hij. ‘We worden zelfs aangesproken door mensen die de kunststukken willen kopen.’

Rembrandt en Van Gogh

De meest bijzondere muurschildering is de moderne weergave van de Nederlandse grootmeesters Rembrandt en Van Gogh. Die kunnen natuurlijk niet ontbreken in de Schilderswijk. Ook een portret van de Amerikaanse countryzanger Johnny Cash prijkt op een van de panden. De schilderingen zijn nog enkele maanden te bewonderen.