Brand in schuurtjes Alyd Buserstraat in Delft

DELFT - Zaterdagavond rond 22.00 uur is in een schuurtje aan de Alyd Buserstraat in Delft brand uitgebroken. De brand sloeg over op een schuur en een uitbouw ernaast.
De brandweer meldde direct na aankomst een grote brand, omdat de schuur dicht op een rij woningen stond.
Volgens omstanders sloeg de brand al snel over op een naastgelegen schuur en een uitbouw. Twee woningen werden aan de achterkant aangetast door de brand. Van twee andere woningen sprongen de ramen.

Grote brand

De brandweer kreeg hulp van de collega's uit Rijswijk, Pijnacker-Nootdorp en Zoetermeer, aldus Regio 15. Zij wisten te voorkomen dat de brand kon overslaan op de woningen. Na een klein uur was men de brand meester. De bewoners konden kort daarna terug naar huis.
De brandweer kon niet voorkomen dat vier woningen beschadigd raakten door hittestraling. Twee schuren werden volledig in de as gelegd.

Slachtoffers

Bij de korte, maar felle brand vielen geen menselijke slachtoffers. Wel zijn twee duifjes omgekomen, meldt een woordvoerder van brandweer Haaglanden.
Om de gedupeerden verder te helpen is Stichting Salvage ingeschakeld. Stichting Salvage is er om betrokkenen persoonlijke hulp te bieden en de schade zo veel mogelijk te beperken.