Prins Friso op 44-jarige leeftijd overleden in Den Haag

Prins Friso overleden
Prins Friso overleden
DEN HAAG - Prins Johan Friso is maandagmorgen op 44-jarige leeftijd overleden op Paleis Huis ten Bosch in Den Haag. Dat heeft de Rijksvoorlichtingsdienst maandag rond 15.00 uur bekendgemaakt.
Friso is gestorven aan complicaties die zijn opgetreden ten gevolge van de hersenbeschadiging die hij opliep bij een ski-ongeluk. De prins lag sinds vorig jaar in coma, nadat hij op 17 februari tijdens een vakantie in het Oostenrijkse Lech bedolven raakte onder een lawine. Na vijfentwintig minuten werd Friso in kritieke toestand onder de sneeuw vandaan gehaald. Hij werd ter plekke vijftig minuten gereanimeerd.
Sinds maart lag hij in het Wellington ziekenhuis in Londen. In november vorig jaar maakte de Rijksvoorlichtingsdienst nog bekend dat de prins af en toe tekenen vertoonde van zeer gering bewustzijn.

Friso naar Paleis Huis ten Bosch

Deze zomer werd de prins naar Paleis Huis ten Bosch aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag gebracht, aangezien verdere behandeling in het ziekenhuis geen meerwaarde had. Huis ten Bosch is het woonpaleis van zijn moeder, prinses Beatrix.
Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel velen van u de behoefte hebben om hun medeleven en verdriet over het overlijden van prins Friso te delen, zien we ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid toch te sluiten, omdat sommigen zelfs bij een overlijdensbericht geen respect kunnen tonen.