Voetballer Ricardo van Rhijn mist klassieker

LEIDEN - De KNVB heeft Leidenaar Ricardo van Rhijn en Jordy van Deelen voor één wedstrijd geschorst voor de rode kaarten die ze afgelopen weekend kregen in de eredivisie. Zowel de international van Ajax als de speler van Feyenoord accepteerde het schikkingsvoorstel van één duel schorsing dat de aanklager betaald voetbal ze maandag had gedaan. Ze missen daardoor de klassieker Ajax - Feyenoord die zondag wordt gespeeld.
Van Rhijn werd zondag van het veld gestuurd voor het vasthouden van de doorgebroken Nick Viergever in de verloren eredivisiewedstrijd tegen AZ (3-2). Van Deelen vergreep zich eveneens aan een doorgebroken speler. Hij haalde Shadrach Eghan van FC Twente onderuit tijdens de 4-1-thuisnederlaag van Feyenoord.
Ook Stefan de Vrij is er niet bij in de ArenA vanwege een schorsing. Hij kreeg eveneens rood, zij het door twee gele kaarten. Elvis Manu is de derde afwezige door een schorsing bij de Rotterdammers. Hij zit nog een straf van vier wedstrijden uit na een rode kaart in het laatste Jupiler Leagueduel van vorig seizoen met zijn oude club Excelsior.