Laatste rustplaats Friso nog niet bekend

DELFT - Het is nog niet duidelijk of prins Friso zal worden bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk in Delft.
De Rijksvoorlichtingsdienst heeft daarover na het bekendmaken van het overlijden van de prins nog geen mededelingen gedaan. Binnen de familie is daarover al wel nagedacht.
Delft is traditiegetrouw de plek waar leden van het koningshuis en voor 1813 ook de Oranje-stadhouders en hun familie werden bijgezet.

Elders

Een aantal leden van de familie heeft echter al aangegeven dat zij elders begraven willen worden, zoals prinses Margriet en Pieter van Vollenhoven die op het Loo in Apeldoorn al een laatste rustplaats hebben aangewezen. Prins Friso was door zijn huwelijk met Mabel Wisse Smit in 2004 geen lid meer van het Koninklijk Huis, maar nog wel van de koninklijke familie.

Restauratie

De koninklijke grafkelder in Delft wordt momenteel evenals de Nieuwe Kerk gerestaureerd. De grafkelder wordt onder meer uitgebreid.
Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel velen van u de behoefte hebben om hun medeleven en verdriet over het overlijden van prins Friso te delen, zien we ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid toch te sluiten, omdat sommigen zelfs bij een overlijdensbericht geen respect kunnen tonen.