Nog rustig bij Huis ten Bosch na overlijden Friso

DEN HAAG - Enkele uren na de bekendmaking van de dood van prins Friso is het nog rustig bij Paleis Huis ten Bosch in Den Haag.
Aan de kant van het paleis staan een paar belangstellenden. Inmiddels zijn er wat bloemen en een paar kaarten achtergelaten. Een jongetje van een jaar of 7 heeft een tekening gebracht. Er staan voornamelijk fotografen.
De politie heeft hekken neergezet. Verder staan er een paar tv-ploegen. Vanaf de weg was te zien dat prinses Mabel in de tuin van Huis ten Bosch liep.
De gepensioneerde Hagenaar Kees, een van de weinige aanwezigen, had is niet verrast door het overlijden van de prins. 'Toen hij onlangs naar Huis ten Bosch werd overgebracht, dacht ik dat hij dat deed om afscheid te nemen van zijn moeder en de familie.'

'Marechaussee wist nog niks'

Hagenaar Hans en zijn familie kwamen direct na het horen van het nieuws naar paleis Huis ten Bosch. 'Toen wij een kijkje kwamen nemen, wist de marechaussee aan de poort het nog niet eens.'

Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel velen van u de behoefte hebben om hun medeleven en verdriet over het overlijden van prins Friso te delen, zien we ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid toch te sluiten, omdat sommigen zelfs bij een overlijdensbericht geen respect kunnen tonen.