Introweek studenten Delft misschien versoberd

Prins Friso
Prins Friso
DELFT - Het programma van de introductieweek voor nieuwe studenten in Delft wordt misschien versoberd wegens het overlijden van prins Friso. Dat staat maandag te lezen op de website van de OntvangstWeek, zoals de introweek in Delft heet.
 'We wachten verder bericht af, wanneer we meer weten volgt er bericht vanuit het bestuur', zo staat op internet te lezen. De introweek zou op 15 augustus beginnen en tot de 22e duren.

Koninklijk logo

De Delftse studentenvereniging Virgiel had een paar maanden geleden een 'koninklijk' logo en dito slogan bedacht voor de introductieweek: een kroon en de tekst 'Virgiel spant de kroon' zijn onder meer op T-shirts gedrukt. De organisatie is niet van plan dat te veranderen vanwege Friso's overlijden.
'Het spreekwoord betekent feitelijk 'overtreft alles' en staat tijdens de OntvangstWeek symbool voor de grootte en veelzijdigheid van Virgiel. Het is een week voor aanvang helaas onmogelijk om een algehele verandering door te voeren,' verklaart voorzitter Sjoerd van Bekhoven. 'De hele vereniging leeft mee met de koninklijke familie en wij wensen hen veel sterkte toe.'
Prins studeerde in Delft
Friso studeerde tussen 1988 en 1994 lucht- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit in Delft. In die periode was hij lid van het Delftsch Studenten Corps. 'Zijn overlijden kwam als een grote schok', stelt de studentenvereniging maandag in een verklaring. 'Ondanks de nare toestand waarin hij verkeerde, was er toch hoop op herstel. Er wordt door de leden veel over het verdrietige nieuws gesproken. We zijn er trots op dat hij lid is geweest van onze vereniging.' Op de sociëteit van de vereniging hangen maandagavond de vlaggen halfstok.
Mogelijk wordt Friso bijgezet in de koninklijke grafkelder in de Nieuwe Kerk, in het centrum van Delft. Maar daarover zijn nog geen officiële mededelingen gedaan.
Mededeling van de hoofdredactie: Hoewel velen van u de behoefte hebben om hun medeleven en verdriet over het overlijden van prins Friso te delen, zien we ons genoodzaakt de reactiemogelijkheid toch te sluiten, omdat sommigen zelfs bij een overlijdensbericht geen respect kunnen tonen.