Onderzoek schietdreiging Leidse scholen bijna klaar

LEIDEN - Het onderzoek naar de schietdreiging op een Leidse school is bijna afgerond. Dat zegt het Openbaar Ministerie. Het computeronderzoek was in juni al klaar, het is nu nog wachten op een psychisch rapport over de 19-jarige verdachte.
De jongen zou in april vanuit Costa Rica op internet gedreigd hebben met een schietpartij op een school in Leiden. Dat leidde ertoe dat middelbare scholen en mbo's in Leiden een dag dicht gingen. De verdachte werd na zijn terugkomst in Nederland direct aangehouden, hij is inmiddels weer vrij.
De verdachte moet zich wel een bepaalde voorwaarden houden. Zo moet hij bij zijn ouders verblijven, zijn reisdocumenten inleveren en meewerken met de reclassering en de psycholoog.

Verdachte pakt leven weer op

e 19-jarige Leiderdorper probeert het normale leven weer op te pakken, vertelt hij aan Omroep West. 'Ik ben aan het solliciteren, maar dat valt niet mee. Het is een moeilijke economische tijd en als mensen weten waar ik van verdacht wordt, loopt het op niets uit'.
'Ik ben veel thuis, speel gitaar en probeer de dag door te komen. Ik hoop dat de zaak snel kan worden afgesloten,' zegt de 19-jarige jongen. Ook zijn moeder hoopt op een snelle afwikkeling van de zaak. Volgens justitie is het psychisch rapoort in september klaar. Daarna kan de zaak voor de rechter worden behandeld.
Lees hier meer over de dreiging schietpartij Leiden