Onrust over inbraken in Haagse wijk Transvaal

DEN HAAG - Volgens bewoners van de Haagse wijk Transvaal rijst het aantal inbraken in het nieuwbouwgedeelte middenin de wijk de pan uit. De politie zegt geen opvallende stijging te zien, maar dat neemt de onrust bij de bewoners niet weg.
Zo werd er bijvoorbeeld anderhalve week geleden ingebroken in het huis van Shirley en Robert Zijlmans. Zij waren op dat moment op vakantie. De buren hebben toen de politie ingeschakeld en de boel ook opgeruimd.

Tips

Bij thuiskomst kreeg de familie Zijlmans van diverse kanten tips over de identiteit van de inbrekers. Die informatie hebben ze ook doorgespeeld aan de politie, maar daar hebben ze tot op heden niks over teruggehoord. ‘Ze weten veel, maar er gebeurt niks’, zegt Shirley Zijlmans. ‘Er is zoveel bekendgemaakt. Ga er gewoon achteraan!’
Volgens het echtpaar is het de laatste tijd schering en inslag met inbraken in het nieuwbouwgedeelte van Transvaal Midden. ‘We hebben er nu negen in twee weken tijd’, zegt Robert Zijlmans. Navraag bij de politie leert dat er geen in het oog springende toename is van het aantal inbraken in Transvaal.