Al veel journalisten bij begrafenis Prins Friso

DEN HAAG - Prins Friso wordt vandaag begraven in Lage Vuursche, vlakbij Utrecht. De uitvaart heeft een strikt besloten karakter, maar toch verzamelt zich nu al een grote groep journalisten in het kleine dorp. Dat zegt RTV Utrecht verslaggever Rick Dogger in het Radio West programma Mogguh Michiel.
Er zijn nog niet veel belangstellenden op de begrafenis afgekomen, constateert Dogger. ‘Maar het dorp loopt al wel vol met straalwagens en fotografen’, aldus Dogger. Het is onbekend hoe de dienst eruit zal zien maar men gaat er vanuit dat de begrafenis een ingetogen karakter heeft.
De prins wordt begraven vlakbij kasteel Drakensteyn, waar hij opgroeide en waar prinses Beatrix weer gaat wonen. Om de pers en het publiek op afstand te houden, zijn twee straten in het dorp de hele dag dicht.
Weinig bevriende koningshuizen uitgenodigd
Voor de dienst in de hervormde Stulpkerk onder leiding van predikant Carel ter Linden en de aansluitende begrafenis zijn alleen familie en vrienden uitgenodigd. Van bevriende koningshuizen komt voor zover bekend alleen koning Harald van Noorwegen, een peetoom van de overleden prins.
Later in het jaar volgt nog een openbare herdenkingsdienst voor prins Friso