FNV woest over ontslagen bij zorgpartners Midden-Holland

Zorg ouderen
Zorg ouderen
GOUDA - Directies van verpleeg- en verzorgingshuizen lopen te ver op de muziek vooruit door nu al personeel te ontslaan. Dat zegt vakbond FNV naar aanleiding van de ontslagronde bij Zorgpartners Midden-Holland.
Vier van de negentien zorgcentra gaan dicht: Moerdregt in Moordrecht, Geerestein in Ouderkerk aan den IJssel, Souburgh in Waddinxveen en de Irishof in Gouda. Zeker 250 mensen verliezen hun baan. De reorganisatie is volgens Zorgpartners nodig door het kabinetsbeleid en bezuinigingen.
FNV is woedend. De vakbond begrijpt niet dat zorgdirecties nu al 'voorsorteren' op kabinetsplannen die nog door de Tweede Kamer en de Eerste Kamer moeten worden goedgekeurd. 'Donkere wolken aan de horizon en directies schieten in de stress. Het is ongelofelijk dat ze de rekening doorschuiven naar hun personeel en cliënten', aldus een woordvoerder.

Sociaal plan voor ontslagen krachten

Volgens FNV is er één schrale troost voor het personeel van Zorgpartners Midden-Holland. Er is een sociaal plan voor de ontslagen medewerkers dat tot 2016 loopt.