ADO-nieuwkomer Gianni Zuiverloon: 'Ik ben fit genoeg om te spelen'

DEN HAAG - Nieuwkomer Gianni Zuiverloon is fit genoeg om aankomende zondag te spelen tegen NAC Breda. Dat laat de verdediger in een reactie aan Omroep West weten.
'Ik denk dat ik 75% wedstrijdfit ben. Echt wedstrijdfit wordt je pas na het spelen van een aantal wedstrijden, maar ik ben wel fit genoeg om te spelen', reageert Zuiverloon na zijn eerste training in Haagse dienst.
De 26-jarige verdediger speelde voor zijn komst naar Den Haag voor het Spaanse Real Mallorca. Daar liet hij begin juli zijn contract ontbinden. ‘Henk Fraser belde mij kort daarna op. Hij liet doorschemeren dat ADO Den Haag interesse in mij had', vertelt Zuiverloon over het eerste contact met de Haagse club. 'Ik ben eerlijk geweest naar Henk Fraser en heb hem gezegd dat ik in principe eerst in het buitenland wilde kijken en als dat niets zou worden dat ADO dan mijn eerste optie was om mee te gaan praten', vervolgt de 26-jarige Rotterdammer die donderdag een driejarig contract bij ADO heeft getekend.
'Ik ben hier met een blij gevoel naar toe gekomen. Ik kan eindelijk weer gaan spelen, ben blessurevrij en fit', aldus Zuiverloon die de afgelopen maand niet heeft stil gezeten. 'Ik heb getraind bij FysioMed in Amsterdam met een aantal jongens die momenteel ook geen club hebben. Daar werd op een goed niveau getraind. Zowel buiten als binnen.'
De nieuwkomer kan komend weekend in de wedstrijd tegen NAC Breda zijn debuut voor ADO Den Haag maken.