Gemeente Den Haag en Dooievaar werken alternatief voor Spuiforum uit

DEN HAAG - De gemeente Den Haag en de werkgroep Dooievaar+ werken de komende weken samen Dooievaars alternatief uit voor het Spuiforum als nieuw onderkomen voor het Residentie Orkest, het Nederlands Dans Theater, het Koninklijk Conservatorium en de Stichting Dans- en Muziekcentrum Den Haag.

Ook de kosten van dit alternatieve plan, dat de bestaande theaters wil renoveren en een nieuwe bestemming wil vinden voor het voormalige ministerie van Justitie daarachter, worden in beeld gebracht.

Onafhankelijk projectleider

Door het alternatieve plan uit te werken, kan het goed vergeleken worden met dat van Neutelings Riedijk Architecten voor het Spuiforum. In oktober kiest de gemeenteraad het beste plan. Er ligt dan ook een rapport van een onafhankelijk bureau, dat de bouwkostenbegrotingen van beide plannen kritisch bekijkt.

De uitwerking van het plan van Dooievaar+ is in handen van een onafhankelijke projectleider. Maandag is er een eerste werksessie, waarbij de gemeente, Dooievaar, de betrokken culturele instellingen en de architect van het Spuiforum bij elkaar komen.

Deel dit artikel: