Oranjevrouwen starten EK hockey met zege

Max Caldas
Max Caldas
LEIDSCHENDAM-VOORBURG - De Nederlandse hockeysters hebben zaterdag flink uitgehaald in de eerste wedstrijd van de Europese kampioenschap in België. Oranje versloeg Ierland met 6-0.
Nederland had in de eerste helft moeite om de stug verdedigende Ierse ploeg stuk te spelen. Oranje bouwde redelijk goed op, maar was in de afwerking nog wat slordig. Ook de strafcorner leverde aanvankelijk geen succes op. Na een serie missers van Maartje Paumen en Eva de Goede opende specialist Paumen in de 25e minuut op fraaie wijze dan toch de score voor de titelverdediger, 1-0.
Ook na de rust was Nederland vrijwel voortdurend op de Ierse helft te vinden. Goede kansen voor Kelly Jonker en Margot van Geffen leidden evenwel nog niet tot de tweede treffer. Uiteindelijk kon Ierland het fysiek niet meer opbrengen om de aanhoudende druk van de olympische kampioen te weerstaan.
Ellen Hoog (2x), Paumen, Kitty van Male en Dirkse van den Heuvel tilden de score naar een hoger en aanvaardbaar niveau. Het Nederlands hockeyteam wordt getraind door de Leidschendamse bondscoach Max Caldas. Door de blessure van Naomi van As zitten er geen regiogenoten in de EK-selectie van Caldas.