Herdenkingsbank voor Donnie Rog mag

Herdenkingsbank Donnie Rog
Herdenkingsbank Donnie Rog
DEN HAAG - De herdenkingsbank ter nagedachtenis aan de 13-jarige Donnie Rog kan in de Van Boetzelaerlaan in Den Haag gezet worden. Burgemeester Van Aartsen heeft besloten dat de bank er toch mag staan.
Donnie Rog uit Scheveningen werd in juli 2012 op de Van Boetzelaerlaan geschept door een auto. Zijn overlijden had een grote impact in de buurt. Zijn voetbalclub, Duindorp SV maakte de herdenkingsbank en wilde deze plaatsen op de Van Boetzelaerlaan.
De moeder van Donnie zei maandag dat de gemeente Den Haag niet wilde dat de bank daar zou komen omdat het een grafmonument is en die mogen niet in de openbare ruimte staan. Daar blijkt toch geen sprake van te zijn.

Eén jaar

Van Aartsen staat het plaatsen van de bank een jaar toe. Deze termijn geldt ook voor bermmonumenten. In april gaat hij langs bij de familie van Donnie om te praten over wat er daarna met de bank kan gebeuren.
De man die Donnie Rog aanreed is veroordeeld tot negen maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. Hij is ook vier jaar zijn rijbewijs kwijt.