Automobilist fataal ongeluk Rotterdam verdacht van doodslag

DEN HAAG - De 26-jarige Haagse automobilist die zondag is aangehouden na een dodelijk ongeluk in Rotterdam, wordt verdacht van doodslag. Dat zegt justitie in Rotterdam. Twee vrouwen kwamen zondag bij het ongeluk om het leven.
In eerste instantie werd uitgegaan van dood door schuld. 'Dat was een uitgangspunt, maar pas als het onderzoek is gedaan kun je een definitieve tenlastelegging bepalen', zegt een woordvoerder van de politie. 'We hebben de resultaten van het onderzoek met justitie bekeken en doodslag lijkt ons nu de juiste kwalificering.' Waarom daarvoor gekozen is, wil hij niet zeggen. 'Over de uitkomsten van het onderzoek doen we op dit moment nog geen uitspraken.'
Woensdag wordt de automobilist voorgeleid aan de rechter-commissaris. Dan wordt bepaald of hij langer vast blijft zitten of niet.

Twee doden

Bij het ongeluk op de West-Kruiskade kwamen zondag twee vrouwen uit Den Haag van 21 en 33 jaar om het leven. De auto waarin ze zaten vloog rond 6.00 uur uit de bocht en botste op een hoogspanningsmast van de tram. De bestuurder heeft veel te hard gereden.