Gemeente: 'Marktkoopman geen schreeuwverbod opgelegd, wel een stevig gesprek'

DEN HAAG - De gemeente Den Haag heeft geen schreeuwverbod opgelegd aan een Haagse marktkoopman. Dat laat een woordvoerder weten aan Omroep West. De koopman achter het bedrijf Ivy staat met schoenen op de Haagse markt en prees tot voor kort zijn waren met luide stem aan. Maar hij heeft een gesprek gehad met de marktmeester en mag niet meer schreeuwen om zijn waren aan te prijzen.

Volgens de gemeente is er een goed gesprek geweest met de marktkoopman en heeft de marktmeester Ivy gevraagd om niet meer te schreeuwen.  Ivy heeft gezegd dat hij dat niet meer zou doen, omdat hij zijn vergunning niet wil kwijtraken.

De gemeente kan geen officieel schreeuwverbod opleggen. Maar, zegt een woordvoerder, we willen 'voorkomen dat dat de marktkoopmannen elkaar in de weg zitten.' 

Stille kramer mag wel roepen, maar niet te hard

Officieel mag Ivy niet schreeuwen omdat dat recht is voorbehouden aan standwerkers. Die mogen wel luidruchtig hun waren aanprijzen. Ivy is een zogenaamde stille kramer; hij mag zijn waren wel aanprijzen, maar niet harder dan de standwerkers.

Deel dit artikel: