Het grote sokkenmysterie, hoe kom je aan al die weessokken?

DEN HAAG - Het is een groot raadsel. Waar blijven je sokken? Het lijkt alsof de wasmachine een grote niet te stillen sokkenhonger heeft. Ze gaan er als paartje in en het lijkt alsof er maar één uitkomt. Het gevolg: een grote bak met weessokken. Wat kan je hier aan doen?
Hier op de redactie van Omroep West heeft iedereen zijn eigen sokkenverhalen. We gaan allemaal  anders met het sokkenprobleem om. De een laat alle weessokken aan de waslijn hangen, ‘zodat ze in ieder geval niet door het huis zwerven.’ Een ander kijkt niet eens meer welke sokken bij elkaar horen: ‘ze gaan toch in een schoen’.
En ook op het wereldwijde web zijn er veel mensen die zich bekommeren om de wezen onder sokken. Er zijn zelfs allerlei hulpmiddelen te vinden om het paartje bij elkaar te houden in de was, van het oude vertrouwede wasnetje tot aan speciaal ontworpen clips. De beste oplossing die we tegenkwamen was van ene Benny Lava. Hij draagt geen sokken, maar heeft ze laten tatoeëren. Sinds die tijd is hij ze nooit meer kwijtgeraakt.

Wat doe je met die weessokken

Maar wat doe je met die grote bak weesjes. Je bewaart ze maanden lang, zonder dat ooit hun wederhelft opduikt. En als je het dan uiteindelijk over je hart verkrijgt om ze te dumpen bij het afval, weet je eigenlijk al zeker dat een week later hun wederhelft weer opduikt. 

De tips om je sokken bij elkaar te houden

 Omroep West verzamelde een aantal tips voor je:
•  Tel het aantal sokken dat je wast. 
•  Hang een speciaal sokkenmandje naast de wasmand. 
•  Controleer of de sokken tegelijkertijd de machine in- en uitgaan.
•  Hang de sokken bij elkaar op en vouw ze direct in elkaar als je ze van de waslijn afhaalt.
•  Komen de sokken toch alleen uit de wasmachine, leg ze dan in de la of de kast waar ze thuishoren. Als hun partners 'thuiskomen', kun je ze weer met elkaar verenigen.

Mysterie

Deze tips kunnen ons misschien een klein beetje helpen, maar het is nog geen oplossing van het grote sokkenmysterie. Waar blijven die sokken toch? Laat hieronder jouw verklaring achter. 
En vraag je je misschien af waar die mysterieuze gaatjes in T-shits vandaan komen? Omroep West zocht dit al eeder voor je uit.