Twee verdachten Bakhuizenstraat vrijgelaten, twee anderen langer vast

DEN HAAG - Twee van de vier verdachten die zondag zijn aangehouden na de vondst van een lichaam in de Haagse Schilderswijk zijn door justitie vrijgelaten. Het gaat om een man van 64 en een 41-jarige vrouw. Twee anderen blijven langer vastzitten.
De 64-jarige man woont in wooncomplex De Volharding aan de Bakhuizenstraat. Zijn appartement is sinds zondag verzegeld. De vrouw heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. De officier van justitie heeft woensdag besloten dat beiden geen verdachte meer zijn.
Ook een Hagenaar van 26 en een 28-jarige Amsterdammer werden zondag opgepakt. Zij zijn woensdag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft besloten dat ze veertien dagen langer blijven vastzitten.

Uit het raam gegooid

Het slachtoffer werd zondag rond 2.15 uur gevonden. Het lag op het binnenplaatsje op de eerste verdieping van het complex. De politie vermoedt een misdrijf, maar dat is nog niet bevestigd. Resultaten van de sectie afgelopen maandag worden nog niet bekendgemaakt. Ook wordt nog onderzocht wie het slachtoffer is, laat de politie weten.
Volgens bewoners van het complex is het slachtoffer uit een raam gegooid. Boven de vindplek van het lichaam is een groot gat in een ruit te zien. Het verzegelde appartement van de 64-jarige man ligt in de gang daarachter.