Cel voor Gouwenaar die auto als moordwapen gebruikte

Archieffoto
Archieffoto
GOUDA - Een 22-jarige Gouwenaar die zijn auto op de snelweg inzette als moordwapen, heeft 6 jaar gevangenisstraf gekregen. Hij reed op de A12 tussen Den Haag en Zoetermeer met hoge snelheden achter een motor aan, reed hem aan, probeerde hem klem te rijden en van de weg te duwen.
De motorrijder beleefde angstige momenten en werd gered door een bestuurder van een andere auto die de dader klemreed. De rechtbank in Den Haag veroordeelde de 22-jarige Youssef B. onder meer voor poging moord en legde hem ook een jarenlang rijverbod op.
Het Openbaar Ministerie eiste twee weken geleden 9 jaar gevangenisstraf tegen de Gouwenaar. De motorrijder is politieagent, maar was op dat moment vrij. Het is volgens het justitie aan zijn ervarenheid te danken dat hij zijn motor onder controle hield, ook al vreesde hij voor zijn leven.

Bekende van de politie

B. bleek veel te veel alcohol te hebben gedronken en was geen onbekende bij de politie. Hij staat in de top 60 van jonge criminelen in Gouda. Toch viel de straf lager uit dan de 9 jaar die was geëist. Gezien zijn jonge leeftijd wilden de rechters hem nog wel enig perspectief op een toekomst bieden.
Nadat B. het op de motorrijder had gemunt, ging hij er vandoor. Bij de afslag Zoetermeer-Oost schoof hij over de middenafscheiding in de berm en ramde frontaal een auto met een vader en diens 3 kinderen. Wonder boven wonder raakte niemand ernstig gewond.