Cel geëist tegen Haagse bendeleden Beresteinlaan

A4 met bordje en auto's
A4 met bordje en auto's
DEN HAAG - Justitie heeft tegen twee jongens uit Den Haag celstraffen geëist voor een inbraak in een supermarkt in Amsterdam. De verdachten maken deel uit van een criminele groep jongeren uit de Beresteinlaan in Den Haag.
Als het aan justitie ligt moet een 18-jarige Hagenaar voor zes maanden de cel in. Verder zou hij nog vier weken vast moeten zitten voor een straf die hem eerder in een andere zaak was opgelegd. Tegen een 17-jarige jongen eiste justitie vier maanden jeugdgevangenis en een werkstraf van twintig uur.
Drie mannen tussen de 18 en 21 jaar worden ook verdacht van het plegen van de inbraak in Amsterdam. Zij moeten later voor de rechter verschijnen.
De verdachten sloegen hun slag in mei in Amsterdam. Buurtbewoners zagen de jongens met winkelwagentjes rennen met daarin twee kluizen. Daarop werd de politie gewaarschuwd die een half uur later op de A4 bij Leidschendam de jongens in een auto aanhield. Behalve dat er in de wagen de twee kluizen stonden, lagen er veel munten. Twee van de verdachten hadden grote geldbedragen op zak. De inbrekers hadden voor duizenden euro’s bij de supermarkt in Amsterdam gestolen.