Directeur geheime dienst NSA spreekt in Den Haag over internetveiligheid

Veel kinderen willen internetpolitie blijkt uit onderzoek dat vrijdag is aangeboden aan Tweede Kamer
Veel kinderen willen internetpolitie blijkt uit onderzoek dat vrijdag is aangeboden aan Tweede Kamer
DEN HAAG - Generaal Keith Alexander, directeur van de Amerikaanse geheime dienst NSA, is begin volgende maand een van de sprekers op een congres in Den Haag. Deze dienst kwam de afgelopen tijd in het nieuws omdat ze op grote schaal mensen afluisterden. Klokkenluider Edward Snowden onthulde dit.
De directeur van de NSA spreekt samen met Troels Oerting, hoofd Cybercrime van Europol en met experts uit het Nederlandse bedrijfsleven en de wetenschap over bedreigingen en ontwikkelingen op het gebied van internetveiligheid. Dat heeft KPN, organisator van het congres, vrijdag laten weten.
Over de geheime dienst ontstond recent veel ophef. Klokkenluider Edward Snowden onthulde enkele maanden geleden dat de NSA heimelijk op grote schaal telefoon- en internetgegevens verzamelt met het spionageprogramma PRISM. De dienst zou ongeveer 75 procent van het internetverkeer in de Verenigde Staten in de gaten houden.

De kwetsbaarheid van internet neemt toe

‘Dit symposium gaat over de dreigingen en gevaren van cybercriminaliteit en hoe deze het hoofd te bieden. De wereld drijft op internet. De maatschappij, het bedrijfsleven en privélevens zijn in toenemende mate afhankelijk van het internet. Tegelijkertijd neemt de kwetsbaarheid toe. Denk aan hacks, denk aan lekken, denk aan phishing’, stelt Joost Farwerck, directeur KPN Nederland.
Het congres vindt op 10 september plaats in Den Haag.