Alphense Boys heeft kluif aan organiseren duels zonder publiek

Alphense Boys-Haaglandia
Alphense Boys-Haaglandia
ALPHEN AAN DEN RIJN - Alphense Boys moet zich in allerlei bochten wringen om drie wedstrijden zonder publiek te spelen. Eén keer worden alle trainingen geschrapt, voor de tweede wedstrijd wordt uitgeweken naar een andere complex en het derde duel wordt op zaterdagavond afgewerkt.
Alphense Boys moet drie wedstrijden zonder publiek spelen als straf voor de massale voetbalrellen op 2 juni, direct na afloop van Alphense Boys-Haaglandia. Tijdens de publiekloze duels mag er niemand op het sportcomplex van de Alphenaren aanwezig zijn, behalve spelers, technische staf, bestuursleden, kantinemedewerkers, stewards en pers.
Aanstaande dinsdag is de eerste thuiswedstrijd zonder publiek: de bekerwedstrijd tegen Forum Sport uit Voorburg. Het treffen vangt om 20.00 uur aan. Een kwartier eerder worden de trainingen op alle (afgelegen) bijvelden gestaakt. Van de KNVB mag er gelijktijdig niet getraind worden met de voetbalwedstrijd tegen Forum Sport.

Competitie

De tweede wedstrijd is Alphense Boys-PFC. De Alphense eersteklasser wilde het duel verplaatsen naar zaterdagavond, maar PFC werkte niet mee. Het duel wordt nu gespeeld op het complex van voetbalvereniging Alphia. Er mogen tijdens Alphense Boys-PFC geen andere (overige senioren)wedstrijden worden gespeeld op 8 september.
De laatste wedstrijd is tegen TOGB. Die club heeft geen problemen om eenmalig op zaterdagavond te voetballen. Daarom wordt Alphense Boys-TOGB op 28 september om 20.00 uur gespeeld bij Alphense Boys, op een tijdstip dat alle reguliere zaterdagwedstrijden zijn afgerond.