Fietsdrempels lanceren fietsers in de duinen

DEN HAAG - De drempels op de fietspaden in het Haagse duingebied Westduinen zijn een doorn in het oog van de Fietsersbond. Volgens de bond hebben veel mensen last van de dubbele drempels.
Vooral ouderen en gezinnen met jonge kinderen hebben last van de drempels.  Ouderen die slecht ter been zijn of bakfietsmoeders zouden moeten afstappen om over de drempels te komen. De gemeente Den Haag heeft de drempels aangelegd om snelle fietsers bij oversteekplaatsen en kruisingen te laten afremmen.

Snelheid niet minder

Volgens de Fietsersbond lukt dat niet. Bijvoorbeeld wielrenners zouden een techniek hebben ontwikkeld waarmee ze geen snelheid hoeven te minderen. Bij de gemeente hebben enkele wielrenners geklaagd over de drempels, ze zouden gelanceerd worden als ze met flinke snelheid over de drempels rijden. Andere klachten zegt de gemeente niet binnen te hebben gekregen.

In september overleg

De Fietsersbond afdeling Den Haag heeft al contact gehad met de gemeente over de fietsdrempels. In september staat een overleg gepland tussen de gemeente Den Haag en de bond.