Zwarte dag voor Waddinxveen en Boskoop na fataal ongeluk

WADDINXVEEN - Inwoners van Waddinxveen en Boskoop zijn diep geschokt door de dood van Aad en Trees Vergeer. Het echtpaar uit Waddinxveen kwam in de nacht van zaterdag op zondag om het leven bij een ongeluk op de Henegouwerweg (N207).
Aad en Trees reden rond 0.15 uur van Boskoop naar Waddinxveen. Ze waren bijna thuis. Op het fietspad langs de provinciale weg en de Gouwe sloeg het noodlot toe: het stel botste met hun snorscooter frontaal op een tegemoetkomende bromfiets.
Door de klap kwamen de twee Waddinxveners op de rijbaan van Henegouwerweg terecht. Ze werden aangereden door een vrachtwagen en overleden ter plekke aan hun verwondingen. De 58-jarige Boskoper die op het stel was gebotst belandde in de berm. Hij brak zijn been.

Vrachtwagenchauffeur merkt niets

De trucker die Aad en Trees heeft overreden zag de botsing op het fietspad gebeuren. Hij zette zijn vrachtwagen aan de kant en keek of hij iets kon doen. Toen hij zag dat andere omstanders eerste hulp verleenden, reed hij verder. Zich nog niet beseffend dat hij zelf ook betrokken was.
Politieagenten wisten de vrachtwagenchauffeur in Nieuwkoop te onderscheppen. Hij heeft een verklaring afgelegd en mocht daarna weer gaan.

Bekenden in de buurt

Aad Vergeer was geen onbekende in Waddinxveen en Boskoop. Zo had hij zijn eigen caravanstalling aan de Henegouwerweg. Veel mensen uit beide dorpen kwamen daar regelmatig. Ook was Aad een bekende in de kwekerswereld in de buurt.
Buren zeggen dat het stel een dochter heeft. Zij moet nu in één klap haar beide ouders missen. Een wijkagent van de politie is ingezet om de nabestaanden en andere betrokkenen bij te staan als familie-agent.