Hekken houden de plunderaars niet uit de fruitbomen aan de Uithofslaan

DEN HAAG - Er zijn extra hekken geplaatst rond de gemeentelijke boomgaard aan de Uithofslaan in Den Haag. Afgelopen zaterdag liep een gratis plukdag voor bezoekers volledig uit de hand.
De mensen kwamen met kisten en tassen en plunderden in korte tijd de pruimenbomen leeg. Tot grote schrik van de vrijwilligers die de fruitbomen onderhouden, werden de pruimenbomen beschadigd met stokken en andere voorwerpen.

Asociaal

Sinds vorig jaar is de boomgaard niet meer vrij toegankelijk. In plaats daarvan zijn er nu speciale plukdagen ingesteld. De grote belangstelling was onverwacht. Een buurtbewoner heeft het tafereel gezien en spreekt over asociale toestanden. “De mensen zijn niet aanspreekbaar. Als er iets van werd gezegd dan kon je bonje krijgen.”
Een andere bewoner spreekt er schande van: “Hekken helpen niet, ze klimmen er gewoon overheen. Zelfs de walnotenbomen die verderop staan worden leeggeplukt nog voordat de noten rijp zijn”

Appels en peren

In september zijn de appels en peren rijp. Het is nog niet duidelijk hoe de medewerkers zich gaan voorbereiden op mogelijk weer een enorme toeloop bij de volgende gratis plukdag.