GroenLinks-politicus Piet Demoet uit Alphen overleden

ALPEN AAN DEN RIJN - GroenLinks-politicus Piet Demoet uit Alpen aan den Rijn is op 66-jarige leeftijd overleden.
Dat heeft fractievoorzitter René Driesen bekendgemaakt. De leider van de fractie in Alphen aan den RIjn werd door het trieste bericht verrast. Demoet was pas ontslagen uit het ziekenhuis en herstelde van een ingrijpende darmoperatie.
Piet Demoet was steunfractielid voor GroenLinks in Alphen aan den Rijn. Bewonerszaken was zijn voornaamste portefeuille. Volgens Driesen was hij erg belangrijk voor de partij én de stad.

Ouderwets boos

'Hij was iemand die zich ouderwets boos over iets kon maken', vertelt Driesen. 'Hij had oog voor mensen die buiten de boot vielen en kon slecht tegen onrecht.'
Driesen omschrijft hem als 'een echte Alphenaar' die veel mensen kende en een 'enorme kennis' van de stad had. Driesen belde hem elke dag om het nieuws door te nemen en te bespreken waar ze iets mee zouden gaan doen.

Fervent muziekliefhebber

Demoet was niet alleen maatschappelijk betrokken, hij was ook een grote muziekliefhebber. Hij stond aan de wieg van het cultuurcentrum Het Kasteel (voorheen Midas) en was erg actief in de Alphense muziekscene. Zo haalde hij in de jaren '70 de bekende Britse rockband The Pretty Things naar Alphen aan den Rijn. Ook organiseerde hij retro-festivals.
Samen met zijn collega Driesen zou hij een boek schrijven over de Alphense popmuziek en zelfs een poppodium uit de grond stampen. 'Hij had een sociale kant en een muzikale kant en op al die twee fronten zal ik hem enorm gaan missen', laat Driesen weten.
Demoet was al sinds de jaren '70 actief in de linkse lokale politiek. Hij was alleenstaand, had een zoon en woonde in Alphen.