Haags aardwarmteproject is failliet

aardwarmte-project-interieur
aardwarmte-project-interieur
REGIO - DEN HAAG Het prestigieuze aardwarmteproject in Den Haag Zuidwest is failliet. De rechter heeft dinsdag het faillissement uitgesproken. De curator gaat nu onderzoeken of er een doorstart mogelijk is van het project.
Het was de bedoeling dat in Den Haag Zuidwest vierduizend woningen zouden worden verwarmd met de duurzame aardwarmte. De gemeente Den Haag richtte samen met andere partners een v.o.f. op waarin alle partijen 2,5 miljoen euro inlegden. Maar enkele maanden geleden kwam het project in de problemen omdat eerst de Haagse woningcorporaties en later ook de energiebedrijven Eneco en E.On eruit stapten.

Geen geld meer

De corporaties stopten ermee vanwege hun slechte financiële positie en de huizencrisis. Daarna zagen ook de energiebedrijven geen brood meer in het aardwarmteproject. De gemeente Den Haag vroeg daarom het faillissement aan.
Het is nog onduidelijk wat er gebeurt met de 2,5 miljoen euro die de gemeente Den Haag in het project heeft gestopt. Dat is afhankelijk van de resultaten van de curator die op zoek gaat naar nieuwe investeerders.