Weduwe doodgeschoten Haagse juwelier schrijft boek

Boek Els Lokker
Boek Els Lokker
DEN HAAG - 'De vrouw van 1-1-2 is rustig en ik eigenlijk ook. Ik sta met Janneke voor het raam en vertel hoe het begon ... '. Dat schrijft Els Lokker, de weduwe van juwelier Ruud Stratmann, in haar boek over de fatale overval op juwelier Stratmann. Het boek wordt donderdag 12 september gepresenteerd.
In 'Er is leven na de dood van een geliefde' omschrijft Els Lokker de overval in april vorig jaar, die ze van dichtbij meemaakte. Haar man Ruud werd toen doodgeschoten door de overvallers. Maar ze schrijft ook over het leven en overleven daarna. De juwelierszaak werd gesloten, en Els Lokker ging verder als handgraveuse.
Het boek wordt gepresenteerd bij boekhandel Paagman om 19.00 uur. Het eerste exemplaar geeft ze aan burgemeester Van Aartsen. De toegang is gratis, maar belangstellenden moeten zich wel vooraf aanmelden.
De jongens die de overval pleegden werden in februari veroordeeld tot 13, 11 en 5 jaar cel. Zowel het Openbaar Ministerie als de overvallers zijn in hoger beroep gegaan. De zaak moet nog voor het hof komen.