Honderden bezwaren tegen bomenkap op Haagse Laan van Meerdervoort

DEN HAAG - Bij de gemeente Den Haag zijn al ruim 360 bezwaarschriften binnengekomen tegen de bomenkap op de Laan van Meerdervoort. Dat zegt GroenLinks.
De gemeente wil 196 bomen die in de Vruchtenbuurt langs de laan staan, weghalen om plaats te maken voor parkeerplekken en een vrijliggend fietspad.

'Smit kan dit niet meer negeren'

De lokale GroenLinks heeft met de actiegroep Laat de Laan de Laan omwonenden opgeroepen om bezwaar te maken. 'Zo'n groot aantal bezwaarschriften kan wethouder Smit en zijn coalitie niet negeren', aldus raadslid Arjen Kapteijns. 'De bewoners willen dat de bomen op de Laan van Meerdervoort blijven staan, het wordt hoog tijd dat de wethouder naar de bewoners gaat luisteren.'
Een adviescommissie van de gemeente gaat de bezwaren nu beoordelen en organiseert daarna een hoorzitting waar belanghebbenden hun bezwaren kunnen toelichten.

Actiegroep naar de rechter

De actiegroep Laat de Laan de Laan is vorige week naar de rechter gestapt om de kap tegen te houden. De uitspraak wordt over enkele weken verwacht. Tot die tijd mag de gemeente Den Haag geen boom kappen.