Gered waterhoentje Henk maakt het goed

DEN HAAG - Het gaat goed met het waterhoentje Henk. Drie weken geleden bleek dat tientallen jonge eendjes door een verkeerd geplaatst waterrooster in een sloot bij de Haagse Stokroosstraat in het riool waren gevallen - hun dood tegemoet. Alleen Henk kon gered worden.
Daarmee gaat het goed, zegt beheerder Ruud van der Waard van vogelasiel De Wulp. De afgelopen weken werd het waterhoentje in het vogelasiel aan de Haagse Heliotrooplaan opgevangen. 'Hij was door alle ellende erg gestresst en wilde niet eten', zegt beheerder Van der Waard. 'We hebben hem in een donkere kooi gezet en met de hand gevoed.'

Gemeente laat in actie

Inmiddels is het waterhoentje weer wat opgeknapt. Zijn broertjes en zusjes hadden minder geluk: ze vielen één voor één door het rooster aan de Haagse Stokroosstraat. Door de sterke stroming achter het rooster werden de jonge dieren zonder pardon het diepe riool ingesleurd.
Buurtbewoners die de gemeente belden, kregen steevast nul op het rekest. Pas toen de Haagse Partij voor de Dieren gemeentelijke vragen stelde, ondernam de gemeente actie. 'We hopen dat de gemeente Den Haag voortaan sneller ingrijpt, want dat er maar één overlevende is, vind ik wel heel treurig', zegt beheerder Van der Waard van het Haagse vogelasiel.