Arantxa Rus op TEAN International

arantxa rus
arantxa rus
ALPHEN AAN DEN RIJN - Arantxa Rus komt volgende week in actie tijdens TEAN International. De 23-jarige tennisster uit Monster heeft een wildcard aangevraagd bij de organisatie. Toernooidirectrice Jannette Niemeijer heeft Rus een wildcard toegekend. Kiki Bertens en Michaëlla Krajicek zijn niet van de partij.
De drie andere wildcards zijn toegekend aan Angelique van der Meet, Cindy Burger en Lisanne van Riet.
Hogenkamp, Lesley Kerkhove en Indy de Vroome zijn rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Kerkhove bereikte vorig jaar de finale. De Argentijnse Maria Irigoyen is met een 193e plaats op de wereldranglijst de hoogst geplaatste tennisster. De Russische titelverdedigster Sandra Zahlavova is er dit jaar niet bij.

Wachten op nieuws uit New York

Wie de wildcards bij de mannen krijgen is nog niet bekend. Gehoopt wordt op Robin Haase, Igor Sijsling en Thiemo de Bakker. Zij kunnen alleen komen als ze uiterlijk vrijdag zijn uitgeschakeld in zowel het enkel- als dubbelspeltoernooi. Voor De Bakker is de US Open inmiddels ten einde. Haase verloor in de eerste ronde, maar dubbelt donderdag nog met Sijsling. Sijsling speelt woensdag zijn eerste ronde-partij in het enkelspeltoernooi.
De Bakker heeft de organisatie beloofd naar TEAN te komen zodra hij is uitgeschakeld. De Bakker verloor dinsdag in New York en dubbelt niet op de US Open. De Westlander heeft punten te verdedigen, omdat hij TEAN International vorig jaar won. Haase verloor maandag zijn eerste ronde-partij, maar komt donderdag nog in het dubbelspeltoernooi in actie met Igor Sijsling. Sijsling speelt woensdag zijn eerste enkelspelpartij.

Jesse Huta Galung, Thomas Schoorel en Boy Westerhof doen sowieso mee aan het challengertoernooi. Vier top 100-spelers hebben zich ingeschreven voor TEAN International: Daniël Gimeno-Traver (Spa, 58), Dudi Sela (Isr, 76), Joao Sousa (Por, 94) en Jan-Lennard Struff (Dui, 95). Ook voormalig wereldtopper Oliver Rochus uit België doet mee. Andere prominenten zijn Steve Darcis (Bel), Bastian Knittel (Dui) en oud-toernooiwinnaar Simon Greul (Dui).